Az Óbudai Egyetem Doberdó úti menzája

Könnyűipari Étterem

Könnyűipari Étterem

Nanotechnológia az Óbudai Egyetem menzáján

A legvékonyabb rántott hús nyomában

2013. december 10. - Könnyűipari Étterem

Komplex nanotechnológiás sejtszeletelő eszközbeszerzési beruházást valósított meg az Elamen Zrt. az Óbudai Egyetemen technológia fejlesztés és új munkahelyek teremtése érdekében, különös tekintettel a rántott húsok szeletelésére és azon belül a hús Z dimenziós kiterjedésének nullához való konvergálására.

nanotechnologia-rantotthus.jpg

A lényeg, hogy olyan vékonyra kiklopfolják a rántott húst, hogy annak vastagságát már csak laboratóriumi elektronmikroszkópok segítségével lehet megállapítani.

Ami még rátesz egy lapáttal az egészre, hogy ráadásul nem is olcsó. Na jó, drága dolog ez a nanotechnológia, mi? Egy nyamvadt papírvékony rántott hús, rizzsel, savanyúsággal 1310 Ft-ba kerül. Azért ilyen árakból már ki lehetne hozni egy átlagos menza minőséget.

Ennyi pénzért azért már szelhetnék vastagabbra is azt a húst. (persze akkor nincs értelme a nanotechnológiás sejtszeletelőnek)

Na mindegy, most egy ideig megint nem járok majd oda, csak ha nagyon muszáj.

A bejegyzés trackback címe:

https://konnyuipari-etterem.blog.hu/api/trackback/id/tr215684500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása